Фото: ілюстративне Джерело: росЗМІ

У Повітряних силах прокоментували страшилки Путіна про "Кинджали над Чорним морем"

Нові погрози президента Російської Федерації Володимира Путіна про патрулювання МіГ-31К у Чорному морі, можливо, спрямовані на посилення напруги. Ці страшилки диктатора кардинально нічого не змінюють для Сил оборони України.

Про це повідомив речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат у коментарі "Українській правді".

"Для України нова заява агресора особливо нічого не змінює, Росія і так щодня загрожує нашій країні різноманітними видами озброєння. А заяву схибленого диктатора, хай краще прокоментував би його прес-секретар", — заявив він.

За його словами, з технічного боку характеристики аеробалістичної ракети Х-47 "Кинджал" дозволяють РФ запускати її по території України як із північного, так і зі східного напрямків. Так, акваторія Чорного моря — це лише ще один напрямок. Водночас російська авіація і так щодня патрулює там повітряний простір, зокрема винищувачами та розвідниками.

Також Ігнат припустив, що, можливо, ці погрози Путіна більше спрямовані для країн-НАТО, які потенційно потрапляють в зону ураження "Кинджалів", як чергова "путінська страшилка". Бо ракета Х-47 здатна нести і тактичний ядерний боєзаряд, як і крилаті ракети "Калібр" на російських кораблях у Чорному та Азовському морях, нагадав речник Повітряних сил.

На його думку, країни-партнери, ймовірно, підійматимуть у повітря свої винищувачі для перехоплення російських МіГів у нейтральному повітряному просторі над Чорним морем.

Також Ігнат наголосив, що при надходженні інформації про зліт в повітря МіГ-31К із "Кинджалом" вмикатиметься повітряна тривога. Відповідно ми частіше будемо чути виття сирен.

Нагадаємо, російський диктатор доручив Повітряно-космічним силам на постійній основі патрулювати в нейтральній зоні повітряний простір над Чорним морем літаками, обладнаними системою "Кинджал". Однак авіаексперти вважають це банальним залякуванням, бо такі ракети не зможуть уразити цілі у Чорному морі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.10.2023 18:07