Фото: espreso.tv

У повітряному просторі Польщі зафіксували об'єкт, який залетів з Білорусі

У повітряному просторі Польщі зафіксували аеростат, який залетів з території Білорусі. 

Про це повідомило Міністерство оборони Польщі. Ймовірно, це був аеростат для спостереження.

"Центр повітряних операцій зафіксував появу в польському повітряному просторі об'єкта, який влетів з боку Білорусі. Це, ймовірно, спостережний аеростат. Радіолокаційний контакт був втрачений поблизу Рипіна", — йдеться у повідомленні.

В оборонному відомстві Польщі зазначили, що оперативний командувач прийняв рішення направити чергових сил територіальної оборони для пошуку аеростата. Наразі об'єкт не знайшли.

Нагадаємо, наприкінці квітня на півночі Польщі місцеві знайшли у лісі уламки російської ракети Х-55. За їхніми словами, це була ракета класу "повітря-земля". Вона могла потрапити до сусідньої країни під час масованого обстрілу України всередині грудня 2022 року. 

Прокуратура у Гданську почала розслідування за цим фактом. Місцеві ЗМІ запевняли, що на уламках нібито були написи російською мовою: це могло вказувати на зброю радянського виробництва. За попередніми даними, у ракеті відсутня бойова частина.

11 травня міністр оборони Польщі Маріуш Блащак вперше прокоментував знайдені уламки російської ракети на території Польщі. Він зауважив, що в день інциденту польська армія знала про "повітряний об’єкт" у небі, проте не доповіла про інцидент міністру. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.05.2023 12:05