Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

У річці на Полтавщині виявили забруднення невідомою речовиною: влада ввела низку обмежень

У річці Псел в Полтавській області виявили забруднення невідомою речовиною, у зв'язку з чим влада запровадила тимчасову заборону на купання та вилов риби.

Про це повідомив начальник Кременчуцької районної військової адміністрації Олег Лєднік. Він зазначив, що фахівці вже встановлюють причину забруднення річки.

"Вище с.Запсілля, у річці Псел невідома речовина потрапила у воду. Жителі скаржаться на помутніння води й різкі запахи", — написав Лєднік у Facebook.

Він додав, що Державна служба з надзвичайних ситуацій, фахівці Держпродспоживслужби та екологи працюють на місці інциденту, встановлюючи причину забруднення річки.

"Вводиться тимчасова заборона на купання, вилов риби та використання води для господарських потреб із р.Псел, від с. Запсілля і нижче за течією", — зазначив Лєднік й додав, що про причини забруднення та зняття обмежень буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, після підриву росіянами Каховської ГЕС у Дніпрі зберігається перевищення завислих речовин та заліза. Проби були відібрані в районі Антонівського залізничного мосту, й результати показали перевищення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.07.2023 05:18