Фото: Flickr

На Одещині у воді виявили небезпечні збудники інфекційних хвороб: заборонено купатися і ловити рибу

В Одеській області місцевих жителів попередили про заборону купання та вилову риби і морепродуктів у Чорному морі. У воді знайшли небезпечні речовини.

Про це повідомила прес-служба мерії міста Одеса.

Зазначається, що фахівці провели лабораторні дослідження води в Одеській області. За останній тиждень у воді виявили збудники інфекційних хвороб, зокрема сальмонелу, рота- та астравіруси, холероподібні вібріони, парагемолітікус, яйця та личинки гельмінтів людей та тварин. Також у водоймах перевищує норми вміст кишкові палички.

"Наявність всіх перерахованих біологічних патогенів у воді відкритих водойм Одеської області, зокрема Чорному морі, Білгород-Дністровському лимані та річці Дунай, створює реальну загрозу життю та здоров'ю населення. Тому категорично заборонено купання у морі, вилов риби та морепродуктів у відкритих водоймах", — йдеться у повідомленні. 

Також місцевих жителів закликають утриматися від вживання риби та морепродуктів невідомого походження.

Нагадаємо, держава та спеціальні служби контролюють ситуацію та втілюють план ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС. Зокрема, в Херсонській та сусідніх областях планують пошук нових свердловин, прокладання магістральних водогонів, аналіз стану водойм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Суспільство, 17.06.2023 14:19