Фото: LIGA.net

Перевищення норми в кілька разів: у Дніпрі на Херсонщині фіксують забруднення води

Після підриву росіянами Каховської ГЕС у Дніпрі зберігається перевищення завислих речовин та заліза. Чергове дослідження якості води екологи провели в Херсонській області.

Про це повідомили в прес-службі Херсонської ОВА.

Зазначається, що проби були відібрані в районі Антонівського залізничного мосту. Результати показали перевищення:

  • заліза загального — у 2,4 раза;
  • завислих речовин у 1,36 раза. 

"Розчинений кисень в нормі складає 6,00 мг/дм3. Проте біологічне споживання кисню у 2,1 раза більше за гранично допустиме", — додали в ОВА.

Раніше ми писали, що МОЗ заборонило жителям підтоплених регіонів України пити воду з колодязів, оскільки є ризик інфікування.

Нагадаємо, станом на ранок 22 червня на Херсонщині залишаються підтопленими 20 населених пунктів, 17 з яких — на лівобережжі. На правому березі затоплено 214 будинків у трьох населених пунктах. Середній рівень води становить 0,45 м.

Через підрив росіянами Каховської ГЕС чимало сіл та міст залишилися без централізованого водопостачання. Станом на 20 червня загальна кількість таких населених пунктів у Дніпропетровській області сягає 35. 

За попередніми даними, понад 500 мешканців тимчасово окупованих Олешок, що на лівобережжі Херсонщини, загинули через підрив ГЕС. Люди загинули через те, що окупанти відмовили в евакуації тим, хто не має російського паспорта.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.06.2023 12:03