Фото: Military Media Center

Підрив Каховської ГЕС: 35 населених пунктів Дніпропетровщини залишилися без водопостачання

Через підрив росіянами Каховської ГЕС чимало сіл та міст залишилися без централізованого водопостачання. Станом на 20 червня загальна кількість таких населених пунктів у Дніпропетровській області сягає 35. 

Про це повідомив речник Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий. За його словами всього в області позбавлені централізованого водопостачання понад 167 тисяч абонентів.  

"Внаслідок катастрофи припинено роботу водозабірних станцій у містах Покров та Нікополь, внаслідок чого без централізованого водопостачання залишається 35 населених пунктів, з них 14 частково", — уточнив представник ДСНС.  

Він зазначив, що для забезпечення водою жителів Нікопольського і Криворізького районів ДСНС організувала підвіз питної та технічної води. У роботах залучені 28 автоцистерн ДСНС. Рятувальники вже підвезли сюди сім тисяч тонн води, зокрема 400 тисяч літрів — питної.

Нагадаємо, голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомляв, що унаслідок підриву ГЕС та обміління водосховища ситуація із водопостачання у місті уже складна. Частина Кривого Рогу може залишитися без водопровідної води через півтора місяця. Це пояснюється тим, що рівень у Каховському водосховищі падає і "найближчими роками звідти води не буде".

Держава та спеціальні служби контролюють ситуацію та втілюють план ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС. Зокрема, в Херсонській та сусідніх областях планують пошук нових свердловин, прокладання магістральних водогонів, аналіз стану водойм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.06.2023 14:08