Фото: соцмережі

Через підрив Каховської ГЕС частина Кривого Рогу може залишитися без води, — Вілкул

Унаслідок підриву російськими окупантами дамби Каховської ГЕС та обміління водосховища ситуація із водопостачання у Кривому Розі дуже складна. Частина міста може залишитися без водопровідної води. 

Про це повідомив голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул.

За його словами, резерву в Південному водосховищі залишилося на півтора місяця. Це пояснюється тим, що рівень у Каховському водосховищі падає і "найближчими роками звідти води не буде".

"Потрібно зробити в аварійному режимі те, що ніхто ніколи не робив. Економія води найближчими місяцями тільки збільшуватиметься. І ризик того, що частина міста на якийсь час залишиться без водопровідної води, як зараз Марганець та Покров — високий", — додав Вілкул.

Посадовець також оприлюднив відео, на якому показав початок будівництва каналу "Інгулець-Південне". 

Нагадаємо, раніше Вілкул теж заявляв, що у місті запасів води є лише на півтора місяця. Цього вистачить за умови економного споживання. Він також заявив, що для того, аби Кривий Ріг був з водою, потрібно реалізувати низку важливих проектів, на які є дуже мало часу.

Додамо, протягом тижня уряд має намір запустити виплати постраждалим через підрив Каховської гідроелектростанції. Жителі підтоплених регіонів отримають компенсації у розмірі 5 000 гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.06.2023 14:28