Допомога постраждалим через підрив Каховської ГЕС: коли українці отримають виплати

Протягом тижня уряд має намір запустити виплати постраждалим через підрив Каховської гідроелектростанції. Жителі підтоплених регіонів отримають компенсації у розмірі 5 тисяч гривень.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, уряд запускає програму одноразової допомоги постраждалим з підтоплених районів Херсонської та Миколаївської областей. На це виділили 560 мільйонів гривень. 

"Також даємо доручення Міністерству соціальної політики, Міністерству з питань реінтеграції та Міністерству економіки якнайшвидше розробити проект рішення про порядок використання цих коштів. Для того, щоб вже у тижневий термін ми розпочали такі виплати", — сказав прем'єр.

Шмигаль додав, що Кабмін проводить перемовини з міжнародними гуманітарними організаціями для виплати допомоги постраждалим.

Також уряд виділив 980 мільйонів гривень з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії на виплати компенсацій за пошкоджені та зруйновані в наслідок повені будинки на Херсонщині.  Ще 6,6 мільярда гривень з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії скеровується на реалізацію понад 150 проектів у восьми областях України. 

"Це ремонти та будівництво шкіл, дитячих садків, лікарень, житлових будинків, будівництво та реконструкція водогонів і каналізації, тепломереж, буріння артезіанських свердловин", — зауважив Шмигаль.

До того ж Кабмін направляє 4,4 млрд грн субвенції місцевим бюджетам на проектування, відновлення, будівництво, модернізацію об’єктів соціальної, культурної, житлово-комунальної сфери. З них майже 460 млн грн для Херсонщини й понад 190 млн — для Миколаївщини.

Нагадаємо, уряд ухвалив рішення про проведення експериментального проєкту зі спрощеною процедурою оформлення субсидій. Проект має на меті максимально спростити процедуру звернення громадян за житловою субсидією і забезпечити швидке ухвалення рішення щодо її надання.

Раніше ми писали, що мобільний застосунок "Приват24" оновився й запустив єдине меню "Комунікації". Клієнти "ПриватБанку" тепер отримали змогу зв'язатися з особистим консультантом через "Допомогу онлайн", месенджери чи зателефонувати напряму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.06.2023 13:58