Фото: росЗМІ

У Росії обмежили виїзд міністрам з країни: яку причину вигадали

З понеділка, 18 березня, у Росії діятимуть обмеження на виїзд міністрів з країни-агресорки. Це нібито пов'язано зі "зростанням захворюваності" на коронавірус. Представникам уряду у зв'язку із цим рекомендували "скоротити відрядження — як за кордон, так і по Росії".

Як повідомляє російський РБК з посиланням на два джерела в уряді, відповідні рекомендації, підписані віце-прем'єром країни-агресора Дмитром Григоренком, члени урядового апарату отримали 15 вересня.

У будівлі російського уряду вирішили повернути обов'язкове використання масок і респіраторів, а також скоротити кількість відвідувачів і особистих контактів між співробітниками. 

"На території Будинку уряду тимчасово вводяться додаткові профілактичні заходи, включно з масковим режимом. Рішення ухвалене у зв'язку з сезонним зростанням захворюваності на ГРВІ, грип та COVID-19. Тимчасові обмежувальні заходи сприятимуть збереженню сприятливої епідеміологічної ситуації", — підтвердили журналістам в прес-службі уряду країни-агресора.

Нагадаємо, за даними The Economist, з Російської Федерації втекли мільйон громадян через війну проти України. Здебільшого це забезпечені молоді освічені люди, особливо чоловіки, які намагалися у такий спосіб уникнути мобілізації. Найбільшими країнами-реципієнтами стали Казахстан і Сербія, кожна з яких прийняла по 150 тисяч росіян. Однак громадяни РФ роз'їхалися по всьому світу, і оцінки свідчать, що 30-40 тисяч з них виїхали до США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.09.2023 03:55