Джерело: скріншот з відео російської рятувальної служби

У Росії згорів цех підприємства, де виготовляли запчастини до ракет-носіїв "Союз-2"

У вівторок, 30 липня, у російському Єкатеринбурзі згорів цех заводу, де виготовляли компоненти до ракет-носіїв "Союз-2". Пожежа спалахнула на підприємстві "НВО автоматики".

Як повідомляє "Мілітарний" посилаючись на російські ЗМІ, з даху цеху сипалися шматки будівлі. Водночас горів не лише дах, а й саме приміщення цеху.

Зазначається, що внаслідок пожежі обвалився дах та стіни приміщення цеху. Вогонь також перекинувся на сусіднє приміщення іншого цеху підприємства. Відомо, що це підприємство входить до "Роскосмосу" і називає себе одним із найбільших російських підприємств у галузі розробки та виготовлення систем управління та радіоелектронної апаратури для космічної техніки, а також систем управління для автоматизації технологічних процесів у різних промислових сферах.

пожежа в цехові заводу

Джерело: скріншот з відео російської рятувальної служби

За даними видання, постраждав цех, де роблять системи управління для ракет-носіїв "Сoюз-2". Йдеться про плати й мікросхеми. Водночас за останні роки завод нібито забезпечив 94 пуски ракети-носія "Союз-2". Також працівниками підприємства начебто було створено та впроваджено систему управління для пілотованих ракет та розроблено високочастотний автомобільний радар на 77 гігагерців.

Що відомо про "Союз-2"

Це російська родина ракет-носіїв, яка була побудована на основі ракети-носія "Союз-У" та належить до ракет середнього класу. Розробку здійснило "ЦСКБ-Прогрес" в місті Самара, що у РФ. Маса корисного вантажу, який може вивести ракета на низьку орбіту Землі — від 2800 до 9200 кілограмів залежно від модифікації й точки запуску.

"Союз-2"

Фото: "Союз-2". Джерело: "Вікіпедія"

Ці ракети призначені для виведення космічних апаратів на низькі й середні орбіти з наявних стартових комплексів. Водночас російське міноборони використовує ці ракети для запуску на орбіту військових супутників.

Нагадаємо, 4 липня дрони завдали удару по Тамбовському пороховому заводу в Котовську Тамбовської області. Це була спецоперація Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 31.07.2024 14:49