Атака на Тамбовський пороховий завод. Скріншот із відео

Безпілотники українських розвідників атакували Тамбовський пороховий завод (відео)

У четвер, 4 липня, дрони завдали удару по Тамбовському пороховому заводу в Котовську Тамбовської області. Це була спецоперація Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

Про це повідомило "Суспільне" з посиланням на джерела в українській розвідці. Вони розповіли, що атаку здійснено за допомогою дронів-камікадзе, один з яких успішно уразив обʼєкт російського військово-промислового комплексу. Наслідки влучання, ступінь ураження й інформація про втрати наразі уточнюються.

Водночас офіційна російська влада заперечує факт ураження порохового заводу. Губернатор Тамбовської області Максим Єгоров зокрема зазначив, що "обидва БпЛА знищено, жертв і руйнувань немає, ситуація під контролем".

Попри це, місцеві мешканці публікують у мережі відео, на яких чітко видно влучання одного з дронів-камікадзе з подальшою детонацією та загорянням на території обʼєкта.

"Якщо збито два дрони, то чому туди все ж трапився приліт? На збитий дрон точно не схоже. Влада знову бреше?" — написав у соцмережах один з очевидців ураження.

"Звісно, жодного влучання не було. І Тамбовського порохового заводу в такому випадку також не було", — прокоментував операцію співрозмовник журналістів із ГУР.

Тамбовський пороховий завод вже не вперше стає ціллю для атак українських безпілотників. Зокрема, 19 січня цього року дрони вже атакували цей обʼєкт. Тоді один із дронів-камікадзе вибухнув на майданчику біля цеху змішування порохів. Безпілотники атакували завод і в листопаді минулого року.

Тамбовський пороховий завод — одне з найбільших підприємств Росії, де виробляють боєприпаси та порох для стрілецької зброї. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну завод збільшив виробництво на третину. Підприємство перебуває під санкціями з березня 2023 року.

Нагадаємо, що 3 липня в Росії поблизу Новоросійська українські морські дрони атакували російський флот. Вибухи в Краснодарському краї лунали щонайменше впродовж години.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.07.2024 22:16