Фото ілюстративне зі соцмереж

Уночі українські морські дрони атакували Новоросійськ: вибухи лунали майже годину (відео)

У ніч на середу, 3 липня, в Росії поблизу Новоросійська українські морські дрони атакували російський флот. Вибухи в Краснодарському краї лунали щонайменше впродовж години.

Інформацію про атаку без екіпажних катерів підтвердив мер Новоросійська Андрій Кравченко.

"У Новоросійську відбивають атаку безекіпажних катерів. Прошу зберігати спокій, дотримуватися заходів безпеки, залишатися в безпечних місцях. Не перебувайте на відкритому просторі біля моря", — написав він у своїх соціальних мережах.

При цьому він наголосив, що не допустимо знімати та викладати фото / відео, засоби захисту міста, роботу спеціальних і оперативних служб.

Місцеві мешканці у соціальних мережах писали, що близько години чули вибухи з боку моря. Українські військові та спецслужби поки що не коментували того, що відбувалося поблизу Новоросійська.

У травні вже повідомляли про атаку дронів у цьому районі. Тоді в Краснодарському краї пролунали щонайменше 35 вибухів. Тоді місцева влада повідомила про знищення 10 безпілотників.

Як відомо, Новоросійськ — головний російський порт на Чорному морі та одночасно військово-морська база. Після ударів українських дронів і ракет по базах у Криму туди перевели значну частину Чорноморського флоту Росії.

Нагадаємо, наприкінці червня "Мілітарний", посилаючись на супутникові знімки, повідомляв, що на російській військово-морській базі у Новоросійську зараз найменша активність надводних суден за весь час спостережень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.07.2024 07:57