Фото ілюстративне. Джерело: armyinform

У Новоросійську спостерігається рекордно низька активність флоту окупантів

Наразі на російській військово-морській базі у Новоросійську найменша активність надводних суден за весь час спостережень. 

Про це повідомляє "Мілітарний", посилаючись на супутникові знімки.

Так, на супутниковому знімку можна побачити: один великий десантний корабель проекту 775, один великий десантний корабель "Иван Грен" та два малих ракетних кораблі проекту "Сивуч". Зазначається, що малі ракетні кораблі, а також частину великих десантних кораблів росіяни перевели в Азовське море. Окупанти це роблять, щоб сховати їх від українських надводних дронів.

База Новоросійськ

Фото: MT Anderson

Зокрема, великих надводних кораблів на військово-морській базі немає, хоча до останнього часу там постійно перебували два фрегати проекту "Адмирал Григорович", три малі ракетні кораблі проекту "Буян-М" та чотири підводні човни проекту "Варшавянка" й "Палтус".

"Є імовірність того, що ці кораблі вийшли у відкрите море для здійснення запуску крилатих ракет по Україні та на момент фіксації ще не повернулися", — йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що наразі флот окупантів в акваторії Чорного моря перебуває у небезпечному становищі, адже Україна активно використовує надводні безпілотники, які створюють значну загрозу для суден країни-агресора.

Нагадаємо, раніше речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук повідомляв, що Росія зазнає чималих втрат, але не йде з Чорного моря. Такі рішення окупантів пов’язані з тим, що вони не хочуть показати свою слабкість на цьому напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.06.2024 15:34