Фото ілюстративне. Джерело: armyinform

Україна вивела з ладу третину кораблів Чорноморського флоту РФ: скільки ще залишилося

Росія зазнає чималих втрат, але не йде з Чорного моря. Такі рішення окупантів пов’язані з тим, що вони не хочуть показати свою слабкість на цьому напрямку.

Про це заявив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук в інтерв'ю "РБК-Україна". За його інформацією, Сили оборони України пошкодили та знищили майже три десятки ворожих кораблів, які були ракетоносіями.

"Офіційно 28. Ще понад 10 одиниць у них перебували в ремонті. Але багато з тих кораблів, які зараз у них у строю, теж отримували пошкодження. Наприклад, обидва фрегати "Адмирал Эссен", і "Адмирал Макаров". Значна частина кораблів противника вже познайомилася і з дронами, і з ракетами. І деякі з них уже відновили. Деякі стоять на ремонтах досі, деякі ще довго стоятимуть через серйозні пошкодження", — сказав Плетенчук.

Він зазначив, що удари по великих десантних кораблях Україна завдавала виважено — вони перебували в ремонті, тож Сили оборони дочекалися, доки їх повністю відремонтують і лише потім завдали удару.

"А ремонтувати їх надскладно, тому що це 775 проект, вони польського виробництва. А поляки, зрозуміло, відмовляються їх обслуговувати. І вони в обхід санкцій намагалися купляти якісь деталі, замінники. Тому я не думаю, що вони зараз будуть поспішати з ремонтом цих кораблів", — сказав речник ВМС ЗСУ.

Він наголосив, що цифра 28 — це знищені російські судна, серед яких як кораблі, так і катери. Загалом з ладу виведена третина Чорноморського флоту Російської Федерації.

Нагадаємо, Плетенчук також пояснив, що значна пауза у використанні окупантами крилатих ракет "Калібр" пов'язана зі швидким переміщенням військово-морської бази в Новоросійськ. Водночас ракети та системи заряджання залишаються в Криму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.06.2024 10:15