Фото: Парламент.UA

У "Слузі народу" виступили проти люстрації депутатів від екс-ОПЗЖ: у чому причина

Представники заборонених політичних партій можуть не отримати більше шансу працювати на державній службі. Однак є складнощі.

Про це в ефірі телемарафону заявив перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

За його словами, наразі є пропозиція застосувати політичну люстрацію. Наприклад, заборонити депутатам екс-ОПЗЖ знову висуватися на посади у ВРУ.

"Це можна зробити легко, одним законом. Але будуть позови в Європейський суд з прав людини. І вони будуть програні Україною. Тому що такі прецеденти були й в інших країн, і з Україною також. Позови по люстрації ми програвали. Потім у нас будуть зобов’язання відновлювати це все і так далі", — зазначив Корнієнко.

Водночас політик вважає, що "топи" заборонених партій все одно не мають шансів на вступ у будь-які політсили чи стати членами парламенту. Мовляв, "усі знають їхні прізвища, усі знають, чим вони займаються ці всі роки".

Зазначимо, із 2014 року в Україні заборонили діяльність понад 20 політ партій, серед яких ОПЗЖ, "Партія Шарія", "Партія регіонів" тощо.

Нагадаємо, Верховна Рада 24 лютого припинила повноваження ще трьох народних обранців. Зокрема, йдеться про нардепів від "Опозиційної платформи — За життя".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 28.02.2023 14:55