У США відповіли, чи помагатимуть Україні у разі перемоги Трампа на виборах

У Державному департаменті Сполучених Штатів Америки відреагували на критику військової допомоги Україні з боку кандидата в президенти Дональда Трампа. У відомстві заявили, що гарантії безпеки України будуть зафіксовані таким чином, аби пережити будь-якого американського президента.

Про це на брифінгу повідомив речник Держдепу Метью Міллер. 

За словами посадовця, наразі триває обговорення гарантій з Україною та Конгресом, щоб зрозуміти довгострокову структуру фінансування. За словами Міллера, ці зобов'язання мають не залежати від урядів і президентів, які працюватимуть у наступні роки.

"Потрібно укласти довгострокові угоди про безпеку, які переживуть будь-яку адміністрацію, будь-який уряд — як тут, у США, так і серед наших союзників та партнерів, які підписалися на такі самі довгострокові зобов'язання", — наголосив Міллер.

Заяви Трампа щодо війни в Україні

Сорок п'ятий президент США Дональд Трамп неодноразово коментував війну Росії в Україні. Зокрема, він сказав, що нібито зможе закінчити її "протягом 24 годин", якщо знову очолить Білий дім. Для цього йому достатньо зателефонувати до лідерів України та РФ і змусити укласти мирну угоду. При цьому Трамп стверджує, що мав хороші відносини й з президентом України, і з російським диктатором.

Політик-республіканець не упустив можливості розкритикувати свого опонента — чинного главу Америки Джо Байдена. Трамп сказав, що Байден нібито "уявлення не має, що відбувається", і не здатний мати справу зі світовими лідерами.

У своїй заяві Трамп також скаржився на те, що його наступник "спустошив арсенали зброї і тягне Америку у Третю світову війну". Він вважає, що Європа має заплатити за зброю, яку отримала Україна. І у випадку, якщо він знову стане президентом США, то попросить виконати таку умову. Адже, на його думку, союзники України у Європі виділили незначну допомогу.

Нагадаємо, 2 серпня Федеральне велике журі присяжних висунуло 45-му президенту Сполучених Штатів Америки Дональду Трампу звинувачення за чотирма кримінальними пунктами в рамках розслідування спеціального прокурора Джека Сміта щодо спроб скасувати результати виборів 2020 року, які призвели до нападу на Капітолій 6 січня 2021 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.08.2023 11:24