Фото: c-span.org

"Рішення має приймати сам Зеленський": у США відреагували на ініціативу ОАЕ щодо переговорів із Путіним

Речник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки Метью Міллер прокоментував пропозицію лідера Об'єднаних Арабських Еміратів організувати зустріч президента України Володимира Зеленського та російського диктатора Володимира Путіна на кліматичній конференції COP28 у Дубаї.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Щодо будь-якої зустрічі між президентом Зеленським і президентом Путіним, я б сказав, що це рішення має приймати сам президент Зеленський. Ми чітко дали зрозуміти, що саме Україна керує процесом, коли йдеться про її майбутнє, і це стосується будь-яких потенційних переговорів", — зауважив представник Держдепу.

Крім того, Міллер наголосив, що Україна неодноразово чітко заявляла, що буде відкрита до переговорів з Росією у тому випадку, якщо поважатимуть її територіальну цілісність та суверенітет. Для цього держава-агресорка має вивести війська та припинити бойові дії.

"Але перешкодою завжди було і залишається те, що Володимир Путін не відмовився від своїх імперіалістичних цілей, не відмовився від переконання, що Україна, за його словами, не є справжньою країною. І він не вивів свої війська з території України", — зауважив Міллер. 

Нагадаємо, 9 серпня повідомлялося, що президент Об'єднаних Арабських Еміратів Мухаммед бен Заїд хоче організувати зустріч президента України Володимира Зеленського з російським диктатором Володимиром Путіним. Ініціатива щодо організації зустрічі виникла на прохання Папи Римського Франциска в координації з деякими європейськими державами. Також про плани зустрічі проінформований і американський лідер Джо Байден.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.08.2023 23:54