Фото: Trend.az

У Великій Британії звільнили голову Консервативної партії Надхіма Захаві

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак звільнив голову Консервативної партії Надхіма Захаві. Серед причин — порушення міністерської етики.

Про це пише The Guardian.

За даними видання, відповідне розслідування проводив радник прем’єр-міністра з питань етики Лорі Магнус. Посадовець дійшов до висновку, що Захаві вчинив "серйозне порушення" кодексу. Зокрема йдеться про випадок, коли політик нібито не повідомив чиновникам про розслідування податкового органу щодо себе під час того, як екс-прем’єр Борис Джонсон призначав його канцлером скарбниці.

Окрім цього, за даними розслідування, Захаві не заявив офіційно, що сплатив компенсацію HMRC за ухилення від сплати податків. Це було в той час, коли Ліз Трасс надала йому посади в кабінеті міністрів, а також, коли Сунак призначив його головою Торі та «міністром без портфеля» у вересні.

У своєму листі до Сунака Магнус сказав: "У цілому я вважаю, що ці упущення є серйозним порушенням стандартів, викладених у міністерському кодексі".

У ЗМІ зазначають, що рішення Сунака щодо повторного призначення Захаві піддалося сумніву з боку деяких депутатів-консерваторів. Водночас частина депутатів вважали, що прем'єр-міністру слід було звільнити його раніше.

Нагадаємо, нещодавно прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак отримав штраф за порушення правил дорожнього руху. Політик не пристебнув пасок безпеки, коли їхав в автомобілі на задньому ряду. Це вже не перший штраф Сунака під час його роботи в уряді.

Політика, 29.01.2023 14:54