фото: dsnews.ua

Прем'єр Британії отримав штраф за порушення ПДР: це вже не перший випадок із Сунаком

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак отримав штраф за порушення правил дорожнього руху. Політик не пристебнув пасок безпеки, коли їхав в автомобілі на задньому ряду.

Про це повідомляє BBC.

У Британії передбачений штраф за непристебнутий пасок безпеки у розмірі 100 фунтів. Цікаво, що розмір штрафу може зрости до 500 фунтів, якщо порушник звернеться до суду, та буде визнаний винним.

Уряд зазначає, що Ріші Сунак повністю визнає свою помилку, просить вибачення і готовий заплатити штраф. За наявною інформацією, премєр-міністр відстебнув ремінь безпеки на час зйомок промо-ролика у графстві Ланкашир про програму британського уряду з розвитку регіонів.

Відзначимо, що це вже не перший штраф Сунака під час його роботи в уряді. У квітні 2020 року його оштрафували разом з Борисом Джонсоном за порушення карантинних правил, введених на час пандемії. Йде мова про одну із вечірок на Даунінг-стріт під час локдауну.

Нагадаємо, міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес у понеділок, 16 січня, оголосив про новий пакет військової допомоги для України. Британія передасть Україні танки Challenger 2. 

Також 29 грудня повідомлялося, що Велика Британія виділить додаткові 2,3 мільярда фунтів стерлінгів (майже 2,8 млрд доларів) на підтримку України у 2023 році.

Додамо, впродовж останніх 11 місяців Україна отримала понад чотири тисячі одиниць бронетехніки, артилерійських установок та іншої зброї для боротьби з Росією.

 

Політика, 21.01.2023 09:09