Британія виділить Україні майже $2,8 млрд у 2023 році

29 ГРУДНЯ 2022 18:45

Велика Британія виділить додаткові 2,3 мільярда фунтів стерлінгів (майже 2,8 млрд доларів) на підтримку України у 2023 році.

Про це повідомив міністр оборони Бен Воллес, пише TrueUA із посиланням на The Guardian.

За його словами, ці кошти допоможуть Сполученому Королівству переконатися, що наші захисники мають необхідні системи озброєння. У разі їх відсутності Британія сприятиме закупівлі таких засобів у інших країнах світу. 

"Ми забезпечимо їх системами озброєння, які відповідають їхнім радянським зразкам. Нещодавно ми пожертвували тисячі зенітних ракет, щоб отримати можливість збивати ці безпілотники (ймовірно, дрони-камікадзе іранського виробництва Shahed, – ред.)", – додав Воллес.

Міністр також зазначив, що британці діляться з українцями своїми знаннями й досвідом для того, щоб робота протиповітряної оборони краще координувалася на землі. Крім того, держава хоче бути впевненою, що ЗСУ зможуть перемогти війська РФ і на полі бою, відкинувши їх назад.

"Дуже важливо, щоб ми вказали й нагадали світові, що ми бачимо, як Росія порушує міжнародне право, систематично бере участь у воєнних злочинах, зґвалтуваннях і подібних речах. І це не можна ігнорувати. Ми всі повинні протистояти цьому і переконатися, що Росія розуміє: якщо вона не припинить те, що робить зараз, то це матиме довгострокові наслідки", – підсумував Воллес.

Нагадаємо, днями прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував допомогу Україні у розмірі $1,5 млрд від міжнародних партнерів.

Економіка, 29.12.2022 18:45