Фото: Вікіпедія

Британія анонсувала новий рекордний пакет військової допомоги для України

Міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес у понеділок, 16 січня, оголосив про новий пакет військової допомогти для України. Британія передасть Україні танки Challenger 2. 

Про це повідомляє The Guardian, пише TrueUA.

До нового пакету допомоги увійдуть:

  • ескадрилья танків "Challenger 2";
  • вісім гармат AS90 + більше на різних стадіях готовності;
  • 100 одиниць бронетехніки, включно й БТР "Бульдог";
  • десятки БпЛА;
  • 100.000 артилерійських снарядів;
  • 100 "вдосконалених ракет";
  • запасні частини для підтримки українських танків та броньованих машин.

"Сьогоднішній пакет допоможе прискорити завершення путінської окупації з усією її жорстокістю та дозволить Україні зберегти у 2023 році та надалі, якщо буде потрібно, динаміку за підтримки міжнародної спільноти, яка, як ніколи, рішуче налаштована на те, щоб путінське незаконне та неспровоковане вторгнення провалилося", — сказав британський міністр.

Бен Воллес також попередив, що партнери України мають збільшити економічний і військовий тиск на російський режим.

Характеристика Challenger 2

Ці танки є одним із найбільш важкоброньованих серед західних танків. Вони містять 120-мм гармату L30A1 довжиною 55 калібрів. Challenger 2 потребує своїх боєприпасів: як бронебійних підкаліберних, так і осколково-фугасних, включно з унікальними HESH – бронебійно-фугасними. Останні дозволяють ефективно знищувати укріплення та легкоброньовану техніку противника на дальностях до 8 км.

Нагадаємо, 29 грудня повідомлялося, що Велика Британія виділить додаткові 2,3 мільярда фунтів стерлінгів (майже 2,8 млрд доларів) на підтримку України у 2023 році.

Додамо, впродовж останніх 11 місяців Україна отримала понад чотири тисячі одиниць бронетехніки, артилерійських установок та іншої зброї для боротьби з Росією.

Економіка, 16.01.2023 19:10