Фото: сайт Ради Європи

У Вірменії остаточно заборонили смертну кару

Вірменія офіційно заборонила смертну кару за будь-яких обставин. Вона стала 45 державою у складі Ради Європи, яка приєдналася до Європейської конвенції про права людини.

Про це повідомляє сайт Ради Європи.

Ще всередині вересня Національні збори Вірменії ратифікували протокол "Про скасування смертної кари у всіх випадках". Зазначається, що тепер постійний представник Вірменії при Раді Європи посол Арман Хачатрян у присутності Генерального секретаря Марії Пейчинович Бурич здав на зберігання ратифікаційну грамоту, завершивши тим самим процес ратифікації Вірменією Протоколу № 13 до Європейської конвенції про права людини, що передбачає скасування смертної кари незалежно від обставин.

"Вірменія стала 45 державою — членом Ради Європи, яка ратифікувала цей Протокол. Протокол забороняє смертну кару за будь-яких обставин, зокрема за злочини, скоєні у воєнний час або за неминучої загрози війни. Жодних відступів або застережень до Протоколу № 13 не допускаються", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон про смертну кару для чиновників та військових, яким білоруські судові інституції інкримінуватимуть "державну зраду".

Документ передбачає поширення кримінальної відповідальності за "зраду державі" на всіх осіб, які обіймають державні посади. За "зраду державі", вчинену посадовою особою або військовослужбовцем, запроваджується можливість застосування виключної міри покарання — смертної кари.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.10.2023 22:00