Фото: соцмережі

Смертна кара за держзраду: Лукашенко підписав репресивний закон

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон про смертну кару для чиновників та військових, яким білоруські судові інституції інкримінуватимуть "державну зраду".

Про це повідомляє Telegram-канал "Пул первого".

Документ передбачає поширення кримінальної відповідальності за "зраду державі", вчинену посадовою особою, на всіх осіб, які обіймають державні посади. За "зраду державі", вчинену посадовою особою або військовослужбовцем, запроваджується можливість застосування виключної міри покарання — смертної кари.

За низку злочинів "антидержавної спрямованості" встановлюється додаткове покарання у вигляді штрафу до 50 тис. базових величин (2,7 млн гривень).

Також запроваджується кримінальна відповідальність за "пропаганду тероризму, дискредитацію збройних сил, інших військ та військових формувань, воєнізованих організацій та порушення дотримання вимог щодо захисту державних секретів".

Нагадаємо, раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив українські спецслужби, зокрема і президента Володимира Зеленського, в атаці дронів по аеродрому "Мачулищі". Білоруський диктатор назвав Зеленського "гнидою".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.03.2023 19:57