Фото: БЕЛТА

Лукашенко в Китаї заявив, що підтримує "мирний план" щодо України

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко перебуває з робочим візитом у Китаї. Диктатор у поїздці заявив, що його країна повністю підтримує "мирний план" Пекіна щодо України.

Про це Лукашенко повідомив під час зустрічі з лідером КНР Сі Цзіньпіном.

"Сьогоднішня зустріч (1 березня – ред.) проходить у дуже складний час, який вимагає нових, нестандартних підходів і відповідальних політичних рішень. Вони повинні бути направленні на не допущення скочування до глобального протистояння, в якому не буде переможця", — зазначив диктатор.

Водночас Лукашенко наголосив, що Китай нещодавно "пунктуально заявив" про озвучені диктатором погляди.

"Ви про це (нові політичні рішення, — ред.) чітко, однозначно, пунктуально недавно заявили, звертаючись до світової спільноти. Саме тому Білорусь виступає з пропозиціями про мир і цілком підтримує висунуту вами ініціативу про міжнародну безпеку", — заявив Лукашенко.

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни вважають, що білоруський диктатор Олександр Лукашенко під час офіційного візиту до Пекіна може допомогти реалізації китайсько-російських схем ухилення від санкцій. Зокрема, налагодити поставки зброї із Китаю до країни-агресорки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.03.2023 21:39