Фото: Офіс президента

У Зеленського розкритикували масштабні закупівлі зброї країнами Європи

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк розкритикував європейські країни через масштабні закупівлі зброї. На його думку, сьогодні світу варто підтримувати Україну у боротьбі проти Росії.

Відповідну заяву Подоляк зробив у соцмережі Х.

"Кожного разу, коли бачу новини про масштабні закупівлі зброї і техніки різними європейськими країнами, в голові постає одне просте запитання: а з ким ви збираєтеся воювати в найближчі 100 років? Ні, я цілком серйозно", — зазначив Подоляк.

Радника керівника ОП наголосив, що наразі Європа має сконцентруватися на допомозі Україні у боротьбі із російськими загарбниками, адже Росія — головний стратегічний противник ЄС.

"Усе дуже просто: якщо єдиний і головний стратегічний противник Європи — це Росія з її бездонними імперськими апетитами, а демілітаризацію російського потенціалу зараз здійснює Україна, чи не правильніше (і дешевше) зараз підтримати Україну й відкинути російську загрозу на багато десятиліть? Чи хтось дійсно серйозно обирає інвестиції в сумнівні "мирні плани" заохочень агресора та підготовку до війни власного народу?" — зазначив Подоляк.

Нагадаємо, Бельгія має намір передати Україні ракети "земля-повітря" Sea Sparrow, які викупила у Німеччини. Зазначається, що країна викупила у Німеччини вісім ракет цього типу, які використовувались на німецьких фрегатах типу Бремен. Поки що невідомо, з якої платформи використовуватимуть Sea Sparrow.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.09.2023 21:25