Фото: nrcu.gov.ua

Удар по виробництву дронів: у ЄС оголосили про нові санкції проти Ірану

Рада Європейського Союзу схвалила нові санкції проти Ірану. Рішення ухвалили через підтримку Іраном війни Росії проти України, а також військову допомогу Сирії.

Про це повідомляє Рада ЄС. Нові санкції повинні вдарити по виробництву Іраном безпілотників. Нові обмеження ЄС доповнюють три раніше ухвалені пакети через розробку безпілотників. 

"Санкційний режим забороняє експорт із країн ЄС до Ірану компонентів, що використовуються у створенні й виробництві безпілотних літальних апаратів, а також обмеження на поїздки та заморожування активів стосовно іранців, відповідальних за іранську програму безпілотників", — йдеться в повідомленні.

Також Рада Євросоюзу вирішила внести до санкційного списку шість іранських фізичних осіб за військову підтримку загарбницької війни Росії проти України та підтримку сирійської влади Башара Асада. Їхні активи заморозять, а громадянам і компаніям ЄС заборонено надавати їм кошти. Їм не дозволяють в'їжджати на територію ЄС або прямувати транзитом через неї.

Нагадаємо, російські кораблі переправляють велику кількість іранських артилерійських снарядів та інших боєприпасів через Каспійське море. Іранським озброєнням поповнюють війська РФ, які воюють в Україні. Згідно з офіційними даними та документами, за останні шість місяців вантажні кораблі перевезли понад 300 тисяч артилерійських снарядів і мільйон боєприпасів з Ірану в Росію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.07.2023 23:30