Фото: Слуга народу

Україна бойкотуватиме засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ: у чому причина

Україна не братиме участі в Парламентській асамблеї ОБСЄ у Відні. Засідання має відбутися 23-24 лютого.

Про це заявила член делегації, народний депутат від "Слуги народу" Євгенія Кравчук в ефірі телемарафону.

За її словами, українська делегація бойкотуватиме засідання через присутність на ньому представників країни-агресорки.

"Ми не будемо брати участь в жодних офіційних заходах Парламентської асамблеї ОБСЄ. Австрія видала 61 візу росіянам, де будуть не тільки парламентарі, а й представники спецслужб, пропагандисти, які приїдуть використовувати засідання як декорацію", — сказала Кравчук.

Проте, Кравчук зауважила, що українські парламентарі вже поїдуть на до Відня аби провести переговори із партнерами. Також, за її словами, плануються акції протесту української громади біля Хофбурга, де буде проходити засідання ОБСЄ.

Кравчук додала, що наступне засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ буде проходили в Канаді, куди росіян та білорусів навряд чи пустять. Проте для цього треба зробити все, аби влітку у Ванкувері проголосувати за зміни та виключити можливість Росії брати участь в Парламентській асамблеї ОБСЄ.

Нагадаємо, у Німеччині 17 лютого пройшла Мюнхенська конференція з безпеки. Під час зустрічі лідери країн обговорювали загрози міжнародному порядку та допомогу Україні на тлі повномасштабної війни, яку розв'язала РФ 24 лютого 2022 року. Варто зауважити, що на конференцію не запрошували представників країни-агресорки. Організатори пояснили рішення не запрошувати представників російського уряду тим, що трибуна форуму не є місцем поширення пропаганди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.02.2023 15:25