Фото: Володимир Зеленський

Україна має усі підстави для політичного запрошення в НАТО, — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський провів засідання щодо підготовки до саміту Північноатлантичного альянсу у Вільнюсі. Він наголосив, що Україна має підстави для запрошення до НАТО.

Про це він повідомив на своєму Telegram-каналі.

"Є всі підстави для політичного запрошення України в Альянс. Є повне розуміння щодо гарантій безпеки для України на час до моменту вступу. Працюємо з командою, щоб рішення саміту у Вільнюсі стали реально змістовними", — написав Зеленський.

Членство України в НАТО

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що станом на сьогодні 20 країн-членів НАТО підтримують інтеграцію України до Альянсу. Це абсолютна більшість і позитивний сигнал для України. Він висловив сподівання, що вже на саміті у Вільнюсі в липні Україна отримає чіткі та конкретні меседжі, коли і як вона стане членом НАТО.

"І це буде не в якійсь невідомій перспективі у майбутньому, а будуть конкретні терміни в найближчому часі. Ми розуміємо, чого ми хочемо, і дуже прямо комунікуємо про це з партнерами", — сказав прем'єр.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що Україна отримає потужний пакет допомоги, покликаний протягом кількох років наблизити нашу державу до стандартів Альянсу. Він також наголошував, що на саміті у Вільнюсі країни-члени НАТО планують дати "чіткий сигнал" про те, що майбутнє України в Альянсі.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 16 червня провів переговори із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Лідери обговорили майбутній саміт НАТО у Вільнюсі, який має відбутися 11-12 липня. Зокрема, Кулеба зауважив, що під час саміту Україна має зробити крок до вступу в Альянс.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.06.2023 13:50