На фото САУ Zuzana 2. Джерело: "Мілітарний"

Україна отримала ще дві САУ від Словаччини: їхнє виробництво фінансували три європейські країни

Україна отримала перші дві самохідні артилерійські установки Zuzana 2. Їхнє виробництво фінансували Данія, Норвегія та Німеччина.

Заяву прем'єр-міністра Словаччини Людовіта Одора цитує Dennik N.

На церемонії передачі озброєння у словацькому місті Дубниця-над-Вагом також був присутній посол України у Словаччині Мирослав Кастран.

"Наш обов'язок — допомагати, де можемо і як можемо. Цей проект є прикладом успішної співпраці та основою для нового військово-технічного співробітництва між Словаччиною та Україною", — зазначив словацький прем'єр.

У найближчі місяці оборонна компанія Konstrukta-Defence поставить Україні ще 14 гаубиць, остання з яких має прибути наступного року.

Нагадаємо, 28 липня Україна отримала нову партію військової допомоги від Німеччини. Серед іншого, до пакета увійшли шість зенітних самохідних установок Gepard і 15 тисяч боєприпасів до них.

Додамо, у вівторок, 25 липня, Сполучені Штати Америки оголосили про надання Україні нового пакета військової допомоги. Його оцінюють у 400 мільйонів доларів. До нового пакета військової допомоги, серед іншого, увійшли додаткові боєприпаси для систем Patriot та NASAMS, зенітні комплекси Stinger, додаткові боєприпаси для HIMARS, артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм, міномети калібру 120 мм і 60 мм, Javelin та інші протитанкові системи та ракети.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.08.2023 18:59