Юрій Ігнат. Джерело: Media Center Ukraine — Ukrinform

Україна отримала весь перелік ППО від партнерів: у Повітряних силах пояснили, чому цього замало

Україна вже має на озброєнні весь номенклатурний перелік протиповітряної оборони, про який домовлялася із західними партнерами. Але кількості цих систем все ще не вистачає.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час брифінгу на Media Center Ukraine — Ukrinform.

Зокрема, на його думку, Україна потребує більше таких систем як Patriot, SAMP/T IRIS-T, NASAMS, аби захистити країну та ті об’єкти, які ворог намагатиметься атакувати та знищити.

"Ми вже отримали від Заходу фактично всю протиповітряну оборону, що нам обіцяли, одну з найкращих ППО у світі. Але слово "все" тут треба розділити — на номенклатуру отримання та на кількість", — зазначив він.

За словами Ігната, дві батареї Patriot на теперішні момент — це дуже мало для України.

"Patriot — це той комплекс, який дозволяє збивати балістичні ракети та "Кинджали", що вже довів уперше у світовій історії. Україна потребує значно більше таких систем, поряд з Patriot потрібні SAMP/T, IRIS-T та NASAMS у належній кількості", — пояснив речник.

Він також наголосив, що на необхідності озброєння для ще ефективнішого знищення, зокрема, ворожих "шахедів", які Росія запускає по Україні.

"Зараз нам треба зосередити увагу не лише на вище зазначених комплексах, як для Повітряних сил, так і для ППО Сухопутних військ. А саме Terrahawk Paladin, скажімо, назву цей комплекс. Це те, що потрібно для знищення саме "шахедів". Їх стає більше. Росія налагодила виробництво на своїй території. І нам потрібні такі засоби, щоб в автоматичному режимі знищувати ці цілі зі 100-відсотковим результатом", — додав Ігнат.

Нагадаємо, що Ігнат також заявив, що в Україні "щільної" протиповітряної оборони зараз немає фактично ніде. Він пояснив, що "щільність" полягає саме у захисті об'єктів критичної інфраструктури, до якої входять: об'єкти енергетики, паливно-енергетичного сектору, на півдні — це портова інфраструктура, це продовольча інфраструктура.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.11.2023 16:55