Фото: Вікіпедія

Україна отримає додаткові системи ППО IRIS-T: у Німеччині назвали дату

Україна отримає ще дві системи протиповітряної оборони IRIS-T до кінця року. Нові системи протиповітряної оборони Збройні сили отримають від Німеччини.

Про це повідомила посол Німеччини в Україні Мартін Єгер на форумі "Формула успіху України".

За його словами, оборонна промисловість Німеччини зацікавлена вибудовувати довготривалі стратегічні відносини з Україною.

"Наша підтримка в основному спрямовується на галузь ППО — це Gepard, IRIS-T, Patriot. До кінця року планують поставити Україні ще дві IRIS-T на додачу до трьох переданих раніше", — сказав німецький дипломат.

За словами Єгера, це важливо для захисту українських міст від російських ракет.

"Також ми робимо свій значний внесок у напрямку зміцнення українських енергосистем, зокрема, йдеться про підтримку енергетичних спроможностей. Ми вважаємо дуже важливим, щоб ця зима пройшла без відключень електроенергії", — сказав дипломат.

Нагадаємо, за інформацією видання Bloomberg, Німеччина збільшить військову допомогу Україні до восьми мільярдів євро у 2024 році. Керівна коаліція федерального канцлера Олафа Шольца домовилася ухвалити відповідні рішення. Офіційне засідання бюджетного комітету Бундестагу — чи нижньої палати парламенту — призначене на четвер, 16 листопада.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.11.2023 19:14