Фото: Facebook-сторінка Олафа Шольца

Німеччина подвоїть військову допомогу Україні, — Bloomberg

Німеччина збільшить військову допомогу Україні до восьми мільярдів євро у 2024 році. У Бундестазі вдалося досягти згоди щодо такого рішення.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела. Зазначається, що оборонні витрати Німеччини мають затвердити на рівні 2,1% валового внутрішнього продукту. Це перевищує показник у 2%, якого обіцяли досягти всі держави НАТО.

Bloomberg першим написав про те, що керівна коаліція федерального канцлера Олафа Шольца домовилася ухвалити відповідні рішення. Офіційне засідання бюджетного комітету Бундестагу — чи нижньої палати парламенту — призначене на четвер, 16 листопада.

Водночас представник міністерства оборони ФРН сказав журналістам, що комітет Бундестагу ще не завершив переговори, і відмовився від подальших коментарів. Попередньо, переговори ведуть соціал-демократи Шольца, Вільні демократи й Партія зелених.

Нагадаємо, глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель під час Конгресу партії європейських соціалістів у Малазі заявив, що допомога Сполучених Штатів Америки Україні, ймовірно, скоротиться, тому країни Євросоюзу мають бути готовими продовжувати підтримувати Київ.

Раніше демократи у Сенаті США заблокували спроби республіканців схвалити законопроект про надання надзвичайної допомоги Ізраїлю без передбачених коштів для України, який Палата представників ухвалила минулого тижня. У Державному департаменті США запевняли, що виділення масштабної допомоги Україні та Ізраїлю є "імперативом" для країни.

Своєю чергою заступниця речника міністерства оборони США Сабріна Сінгх заявила, що Сполучені Штати й надалі підтримуватимуть Україну у її боротьбі з російськими загарбниками, водночас пакети допомоги зменшаться, оскільки Конгрес все ще не ухвалив рішення про додаткове фінансування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.11.2023 21:29