Фото: Жозеп Боррель / скріншот з відео

Послаблення допомоги Україні від США: у Євросоюзі зробили важливу заяву

Допомога Сполучених Штатів Америки Україні, ймовірно, скоротиться, тому країни Євросоюзу мають бути готовими продовжувати підтримувати Київ.

Таку заяву під час Конгресу партії європейських соціалістів у Малазі зробив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель. Він наголосив, що у Євросоюзу багато проблем, які стануть випробуванням для усіх членів.

"Передусім — Україна, де перспектива перемоги над Росією не є миттєвою. І ми, європейці, які маємо необхідні засоби для цього, повинні бути готовими, політично висловлюючись, продовжувати допомагати Україні, враховуючи, що підтримка США, швидше за все, зменшиться", — сказав він.

Нагадаємо, 7 листопада демократи у Сенаті США заблокували спроби республіканців схвалити законопроект про надання надзвичайної допомоги Ізраїлю без передбачених коштів для України, який Палата представників ухвалила минулого тижня. У Державному департаменті США запевняли, що виділення масштабної допомоги Україні та Ізраїлю є "імперативом" для країни.

Своєю чергою заступниця речника міністерства оборони США Сабріна Сінгх заявила, що Сполучені Штати й надалі підтримуватимуть Україну у її боротьбі з російськими загарбниками, водночас пакети допомоги зменшаться, оскільки Конгрес все ще не ухвалив рішення про додаткове фінансування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.11.2023 15:32