Фото: соцмережі

Німеччина подвоїть військову допомогу Україні: Bild назвав суму

Німеччина подвоїть військову допомогу Україні в рамках дотацій на 2024 рік. Бундестаг вирішив збільшити військовий бюджет на чотири мільярди євро.

Про це повідомляє Bild, посилаючись на джерела в уряді Німеччини. Зазначається, що спочатку міністерство фінансів країни заклало у військовий бюджет лише чотири мільярди євро на військову допомогу Києву. 

За даними Bild, оскільки всі кошти вже були зарезервовані під обіцяні проекти, на нові залишалося лише близько 120 мільйонів євро. У зв'язку з цим очільник міноборони Німеччини Борис Пісторіус звернувся з проханням виділити додаткові п'ять мільярдів євро в ході поточних бюджетних переговорів.

Джерело в уряді повідомило, що Бундестаг частково погодився з цією вимогою: за відповідні правки бюджетний комітет Бундестагу має намір проголосувати наступного тижня. Також у німецькому міноборони в резервах передбачені ще два мільярди євро. Ці гроші розглядаються як витрати на виконання довгострокових оборонних контрактів.

Таким чином, військова допомога Києву на 2024 рік складе вісім мільярдів євро, а Німеччина досягне необхідного рівня витрат на оборону, як того вимагають стандарти НАТО. Йдеться про 2,1% ВВП на рік.

Нагадаємо, глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель під час Конгресу партії європейських соціалістів у Малазі заявив, що допомога Сполучених Штатів Америки Україні, ймовірно, скоротиться, тому країни Євросоюзу мають бути готовими продовжувати підтримувати Київ.

Раніше демократи у Сенаті США заблокували спроби республіканців схвалити законопроект про надання надзвичайної допомоги Ізраїлю без передбачених коштів для України, який Палата представників ухвалила минулого тижня. У Державному департаменті США запевняли, що виділення масштабної допомоги Україні та Ізраїлю є "імперативом" для країни.

Своєю чергою заступниця речника міністерства оборони США Сабріна Сінгх заявила, що Сполучені Штати й надалі підтримуватимуть Україну у її боротьбі з російськими загарбниками, водночас пакети допомоги зменшаться, оскільки Конгрес все ще не ухвалив рішення про додаткове фінансування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.11.2023 18:07