Україна розраховує на статус кандидата у члени ЄС вже у червні: подробиці від влади

30 КВІТНЯ 2022 22:00

Віце-прем'єр з питань євроінтеграції Ольга Стефанішина заявила, що на зустрічі лідерів країн-членів Євросоюзу в червні Україні нададуть статус кандидата у члени ЄС.

Про це вона повідомила у прямому ефірі спільного інформаційного марафону UAразом, пише TrueUA.

За словами посадовиці, у Брюсселі вже обробили частину переданих Україною документів і високо оцінили роботу української сторони з матеріалами, які стосуються політичної складової, демократичних інституцій, прав людини та реформ. Стефанішина також повідомила, що до кінця наступного тижня Україна планує передати Євросоюзу книгу державності.

Віце-прем’єр наголосила, що Україна розраховує на отримання статусу кандидата в члени ЄС вже у червні.

"Ми розраховуємо, що коли лідери ЄС знову зберуться в червні цього року, буде прийняте рішення про надання Україні статусу кандидата", – заявила Стефанішина.

Вона додала, що на сьогодні тривають переговори з різними країнами ЄС і відбувається серйозний злам, тому ті країни, які скептично ставилися або ставляться до європейської перспективи України, змінять свою позицію.

Нагадаємо, раніше глава представництва Європейського Союзу Матті Маасікас заявляв, що Україна може отримати статус країни-кандидата на вступ до Європейського Союзу вже у червні 2022 року.

Політика, 30.04.2022 22:00