Фото: dw.com

Україна передала США звіт про використання касетних боєприпасів на фронті

Україна відзвітувала перед партнерами зі США про використання касетних боєприпасів на фронті. У наданому звіті йдеться про кількість випущених снарядів і про знищені російські цілі.

Про це повідомляє CNN.

Звіт запросили США, оскільки він був частиною угоди про надання Україні артилерійських касетних снарядів.

Додамо, США, Росія та Україна не підписували Конвенцію щодо касетних боєприпасів, яка забороняє виробництво та застосування цієї зброї.

Що таке касетні снаряди й навіщо вони Україні

Касетні снаряди потрібні Україні для ефективного знищення піхоти та техніки російської армії. У них велика зона ураження, тож лише за допомогою кількох снарядів можна завдати ворогу значних втрат. Касетна зброя вибухає у повітрі над ціллю, випускаючи від десятків до сотень суббоєприпасів меншого розміру на великій площі.

Американські 155-мм артснаряди DPICM з касетною бойовою частиною гарантовано накривають зону діаметром 300 метрів. Завдяки цьому один такий снаряд виконує роботу десятків звичайних осколково-фугасних. Касетні засоби ураження можуть бути використані як для ураження цілі в момент обстрілу, так і дистанційного мінування. 

Нагадаємо, у Білому домі відреагували на використання касетних боєприпасів українськими захисниками. У США вважають, що це робиться в "належний та ефективний спосіб". Зазначають, що Білий дім вже отримав перші схвальні відгуки від українського командування, адже застосування дійсно впливає на оборонні формування та маневри росіян. У Міноборони заявили, що Україна відзвітує перед США про використання касетних боєприпасів. Відомство розповість американським колегам про ефективність наданого озброєння на фронті проти росіян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.08.2023 09:19