Фото: НОК України

Україна переконує міжнародні федерації не допускати російських і білоруських спортсменів до змагань

Україна переконує міжнародні федерації недопускати до змагань російських і білоруських спортсменів, які не засудили війну, яку розв'язала РФ. Президент НОК Вадим Гутцайт спільно із президентами національних федерацій провели переговори.

Про це повідомляє НОК.

Протягом минулого та цього тижня відбулось кілька зустрічей з очільниками міжнародних федераційспортивного скелелазіння, спортивної стрільби та Міжнародного союзу сучасного п’ятиборства. Вони не визначились і планують розглядати питання про допуск до міжнародних змагань російських і білоруських спортсменів у нейтральному статусі.

Українські представники апелюють зібраними фактами та публічними свідченнями про приналежність російських і білоруських спортсменів до військових формувань, підтримку війни в Україні, а також порушення принципів Олімпійської хартії та визначених МОК умов "нейтральності".

Нагадаємо, Німеччина не пустить на свою територію російських спортсменів. Там вирішили не давати візи представникам країни, яка розпалила війну в Україні.

Наприкінці березня Міжнародний олімпійський комітет дозволив російським і білоруським спортсменам брати участь в міжнародних змаганнях в нейтральному статусі. 

Відомо, що українські спортсмени відтепер будуть бойкотувати змагання, на яких виступатимуть росіяни і білоруси. Таке рішення було ухвалено Урядом.

Також господарка Олімпіади-2024 Франція та низка інших держав закликали Міжнародний олімпійський комітет усунути спортсменів з Росії та Білорусі від участі в іграх у Парижі. Спортсмени країн-агресорів не зуміли висловитись проти масштабного вторгнення РФ в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 12.04.2023 15:07