Фото: МОК

Українським спортсменам офіційно заборонили виступати на змаганнях з росіянами і білорусами

Українські спортсмени відтепер будуть бойкотувати змагання, на яких виступатимуть росіяни і білоруси. Таке рішення було ухвалено Урядом.

Про це в ефірі телемарафону заявив Міністр Кабміну Олег Немчінов. 

Ухвалене рішення поширюється на усі змагання. У тому числі і у відбіркових турнірах до наступних літніх Олімпійських Ігор, а також безпосередньо на Олімпіаду-2024 у Парижі. Пропозицію подав Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт. 

"На засіданні Уряду ухвалене протокольне рішення за пропозицією колеги Гутцайта про те, що ми беремо участь у відбіркових змаганнях на Олімпіаду-2024 тільки там, де нема росіян. Відповідно, участь поза межами цих критеріїв може бути підставою для позбавлення федерацій статусу національної", — заявив Немчінов.

Поки що на сайті уряду це рішення не було опубліковане. Це реакція українського уряду на рішення Міжнародного олімпійського комітету, котрий дозволив росіянам та білорусам брати участь у відборі на Олімпійські ігри під нейтральним прапором і лише в одиночних змаганнях. 

"Що робити самим спортсменам? Знаєте, я нікому не побажаю... Учора був на черговому похороні свого доброго знайомого, який віддав понад 20 років легкій атлетиці, і загинув на Харківському напрямку. І в якого залишилося троє дітей. Він добровільно пішов на другу війну. Так от я хочу сказати нашим колегам-спортсменам, які переживають, що через заходи МОК та допущення росіян чи білорусів до змагань, а відповідно українці не зможуть взяти участь, що поламається кар'єра чи щось інше. Зате залишиться життя ваше і ваших дітей", — додав Немчінов.

Нагадаємо, 28 березня Міжнародний олімпійський комітет ухвалив декілька важливих рішень щодо участі росіян та білорусів у змаганнях. Комітет прийняв рекомендацію спортивним федераціям повернути  спортсменів з країн-агресорів.

Також господарка Олімпіади-2024 Франція та низка інших держав закликали Міжнародний олімпійський комітет усунути спортсменів з Росії та Білорусі від участі в іграх у Парижі. Спортсмени країн-агресорів не зуміли висловитись проти масштабного вторгнення РФ в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 31.03.2023 11:22