Повернення депортованих дітей. Джерело: Telegram-канал Андрія Єрмака

Україна повернула додому ще трьох раніше депортованих дітей

Україна повернула з Російської Федерації додому ще трьох депортованих дітей. Активну участь у цьому процесі взяв Катар.

Про це розповів голова Офісу президента України Андрій Єрмак, опублікувавши відповідний пост у своєму Telegram-каналі.

"Bring Kids Back UA. Продовжуємо виконувати завдання президента Володимира Зеленського. Наші діти повертаються додому", — зазначив він.

За його словами, спільними зусиллями нашої команди й омбудсмена України Дмитра Лубінця за посередництва Держави Катар вдалося повернути трьох дітей.

Андрій Єрмак уточнив, що двоє з них повернулися до мами — це діти 2008 та 2012 років народження, яких вдалося вивезти з тимчасово окупованої території України. Третя дитина перебувала на території Росії, а тепер возз’єдналася зі своєю матірʼю на території Грузії.

"Усі вони вже вдома зі своїми рідними. Завдання від Володимира Зеленського — повернути всіх. І ми це зробимо", — підсумував голова Офісу президента України.

Нагадаємо, що 1 грудня Міжнародні федерації товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця (МФЧХ) призупинили членство білоруського представництва. Причина — невиконання білоруським Червоним Хрестом вимоги про звільнення генерального секретаря Дмитра Шевцова. Він зробив низку скандальних заяв про ядерну зброю, примусову депортацію дітей з тимчасово окупованих територій України до Білорусі, а також їздив до тимчасово окупованих Донецька та Луганська.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.12.2023 16:56