Україна вперше за 10 років завоювала перемогу на чемпіонаті Європи з вільної боротьби

Український спортсмен Василь Михайлов здобув перемогу на чемпіонаті Європи з вільної боротьби.

Про це повідомила прес-служба НОК України.

"Перемогою українця Василя Михайлова завершилися змагання у ваговій категорії до 79 кг на чемпіонаті Європи з вільної боротьби, що триває у хорватському Загребі", — повідомили у НОК.

За підсумками першого дня чемпіонату Європи Україна пройшла до чотирьох медальних сутичок, одна з яких виявилася золотою. Василь Михайлов у вазі до 79 кг уперше в кар'єрі пройшов до сутички за "золото".

Для Михайлова це чемпіонство стало першим у кар'єрі. Також перемога спортсмена стала першою для чоловічої команди України вільного стилю за останні 10 років на європейській першості. Востаннє Україна здобувала золоту медаль у вільній боротьбі серед чоловіків у 2013 році. Тоді борець Павло Олійник став чемпіоном у ваговій категорії до 96 кг.

Хто такий Василь Михайлов

27-річний український спортсмен, що представляє Одеську область у вільній боротьбі. Для Михайлова це четвертий дорослий чемпіонат Європи у кар'єрі. І друга медаль на континентальних першостях: на Євро-2020 у Римі здобув "бронзу". На рахунку Михайлова також бронзова нагорода на чемпіонаті світу-2022  також у вазі до 79 кг. Михайлов — учасник Олімпіади-2020 у вазі до 74 кг. На турнірі у Токіо він посів 10-е місце.

Нагадаємо, спортсменам із Росії та Білорусі не дозволять брати участь у турнірах Міжнародної федерації хокею, поки триває війна в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 19.04.2023 13:36