Фото: Getty Images

Російським і білоруським спортсменам заборонили брати участь у турнірах Міжнародної федерації хокею

Спортсменам із Росії та Білорусі не дозволять брати участь у турнірах Міжнародної федерації хокею, поки триває війна в Україні. Таку заяву 16 квітня зробив президент організації Люк Тардіф.

Про це повідомляє ESPN.

Оскільки обом країнам-агресорам уже заборонено брати участь у змаганнях IIHF до 2024 року, Тардіф заявив, що рішення щодо допуску хокеїстів Росії й Білорусі до змагань 2025 року буде прийнято в наступному березні.

"Я сподіваюся, що Росія і Білорусь повернуться якомога швидше, тому що це означатиме, що війна закінчилася", — сказав Тардіф. 

Відомо, що російські хокеїсти востаннє змагалися під прапором Олімпійського комітету РФ на Іграх у Пекіні 2022 року, які завершилися незадовго до вторгнення Росії в Україну. Це призвело до того, що IIHF заборонив Росії та Білорусі брати участь у змаганнях, а також доручив Фінляндії та Латвії прийняти чоловічий чемпіонат світу, який відбудеться наступного місяця, після того, як захід спочатку мав відбутися у Санкт-Петербурзі.

"Я розумію, що іноді є політичний вплив. Як людина, у мене є власне розуміння ситуації. Але на посаді в IIHF повинен прийняти рішення згідно з нашим керівництвом і захищати наші турніри", — зазначив Тардіф.

Він також зауважив, що спільні ігри з Росією і Білоруссю можуть бути небезпечні. 

Нагадаємо, українські спортсмени не зможуть брати участь у змаганнях, де будуть присутні спортсмени з країн-агресорів: Росії чи Білорусі. Обмеження стосуються усіх представників олімпійських, неолімпійських та паралімпійських видів спорту. Відповідний наказ опублікований на сайті Міністерства молоді та спорту України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 17.04.2023 17:39