Фото: УАФ

Українським спортсменам заборонили брати участь у змаганнях з білорусами та росіянами: наказ

Українські спортсмени не зможуть брати участь у змаганнях, де будуть присутні спортсмени з країн-агресорів: Росії чи Білорусі. Обмеження стосуються усіх представників олімпійських, неолімпійських та паралімпійських видів спорту.

Відповідний наказ опублікований на сайті Міністерства молоді та спорту України.

Зазначається, що крім заборони на участь, профільним органам доручено відкликати з відряджень офіційних делегацій у разі участі на турнірах, де змагаються російські та білоруські спортсмени.

"У разі виявлення фактів, зазначених у пункті 2 цього наказу (про відкликання з відряджень, — ред.), особам, які відповідають за відрядження відповідних офіційних делегацій, забезпечити повернення учасників цих офіційних делегацій на територію України або до місць, звідки їх було відряджено", — сказано у документі.

Спортивним федераціям також рекомендують моніторити можливу участь атлетів з Росії та Білорусі на міжнародних змаганнях та інформувати Міністерство у разі виявлення таких фактів.

Цікаво, що керівникам самостійних структурних підрозділів міністерства тепер необхідно моніторити участь представників всеукраїнських спортивних федерацій зі статусом національної, а також атлетів, які вони представляють, у міжнародних спортивних змаганнях за участі спортсменів з Росії та Білорусі.

"У разі виявлення таких фактів подавати у встановленому порядку відповідні документи до Комісії для надання спортивній федерації статусу національної та позбавлення такого статусу", — йдеться в документі.

Нагадаємо, українські тенісисти просять не забороняти спортсменам брати участь у змаганнях із росіянами та білорусами. Федерація тенісу України офіційно звернулася до Національного олімпійського комітету та Міністерства молоді та спорту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 14.04.2023 08:47