Фото: ФТУ

Українські тенісисти просять дозволу виступати на турнірах з росіянами: подробиці скандалу

Українські тенісисти просять не забороняти спортсменам брати участь у змаганнях із росіянами та білорусами. Федерація тенісу України офіційно звернулася до Національного олімпійського комітету та Міністерства молоді та спорту.

Про це йдеться в зверненні на сайті ФТУ.

Головні тенісні асоціації світу ATP та WTA дозволяють виступати тенісистам з Росії та Білорусі на своїх турнірах у нейтральному статусі. При цьому Україна вимагає, щоб російським і білоруським спортсменам взагалі заборонили виступати на міжнародних змаганнях, інакше наші спортсмени бойкотуватимуть їх.

У Федерації тенісу переконують, що у разі бойкоту Україною змагань, де беруть участь росіяни і білоруси, український теніс припинить існування.

"Таке рішення призведе до руйнації українського тенісу, адже гравці з цих країн беруть участь майже у кожному змаганні. Таке рішення стане санкцією не проти агресорів, а проти українців, які кожен на своєму рівні просувають проукраїнську позицію в кожному куточку світу, де вони грають… Якщо росіян та білорусів допускають до змагань, треба з ними грати та їх перемагати, а не уникати битви. Так, як роблять наші хлопці та дівчата у ЗСУ на фронті та усі свідомі громадяни кожен на своєму місці", — йдеться в зверненні.

Звернення підписали президент федерації Сергій Лагур, перша ракетка України Ангеліна Калініна, а також тенісисти Даяна Ястремська, Катаріна Завацька, Надія Кіченок, Олександр Овчаренко, Владислав Орлов та Ілля Білобородько.

Нагадаємо, російських та білоруських атлетів допускають до міжнародних змагань. Федерація тенісу України підписала текст звернення до Міжнародного олімпійського комітету (МОК) з вимогою заборонити відсторонити представників країни-агресора та їх посібників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 20.03.2023 22:57