Фото: news.dtkt.ua

Українці зможуть отримати гранти у розмірі $35 тисяч: як подати заявку

Програма USAID "Конкурентоспроможна економіка України" оголошує грантову програму з обсягом підтримки у 1,5 млн доларів для малих та середніх сімейних і жіночих підприємств. В межах ініціативи планується надання грантів розміром від 10 тисяч до 35 тисяч доларів.

Як повідомили у прес-службі Міністерства економіки, реалізація грантової програми спрямована на створення робочих місць, відкриття нового або розширення існуючого бізнесу.

На які цілі надаватимуться гранти

Грантова підтримка надаватиметься на заходи з релокації, відкриття нового напряму, масштабування бізнесу на території України, виходу на міжнародні ринки, запровадження інноваційних рішень, оптимізацію бізнес-процесів з метою підвищення ефективності. 

"Грантова програма з підтримки малих та середніх жіночих та сімейних підприємств сприятиме збереженню робочих місць, залученню інвестицій, збільшенню продажів на внутрішньому та іноземних ринках, а також розвитку жіночого та сімейного підприємництва", — зазначила менеджер проектів USAID Наталія Петрова.

Пріоритетними галузями для надання грантової підтримки є виробництво косметичних, текстильних виробів, предметів домашнього вжитку, крафтові виробництва, переробка харчових продуктів, IT, виготовлення меблів та інших продуктів. Проте програма USAID "Конкурентоспроможна економіка України" відкрита до заявок на підтримку інших секторів, які відповідають критеріям відбору.

До якого часу можна подати заявку

Прийом заявок триватиме до 24 липня 2023 року (включно). Враховуючи значний інтерес, прийом та розгляд заявок буде відбуватися поетапно з наступними дедлайнами: 19 травня; 16 червня; 24 липня 2023 року.

В межах грантової програми організатори очікують надати близько ста грантів, імплементація яких розпочнеться вже влітку 2023 року. Детальніше ознайомитися з інформацією щодо подачі заявки, необхідних документів та критеріїв відбору можна за посиланням.

Нагадаємо, що в Україні з'являться програми для створення і розвитку бізнесу та активні програми зайнятості для працевлаштування ветеранів, у тому числі людей з набутою внаслідок війни інвалідністю. Нові напрямки планують запустити вже у квітні. Уряд напрацьовує низку варіантів для різних груп ветеранів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 26.04.2023 04:40