Фото: ГУР Міноборони України

Українська погода масово "косить" окупантів: Генштаб повідомив деталі

Російські загарбники не витримують українських морозів. З початку 2023 року зросла кількість рашистів з ознаками обмороження кінцівок.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зазначається, що через низький рівень забезпечення зимовим спорядженням, з січня поточного року значно зросла кількість військовослужбовців російських окупаційних військ з ознаками обмороження кінцівок. Так, у медичних закладах Горлівки Донецької області кількість пацієнтів з таким діагнозом складає до 30 відсотків від усіх поранених.

Удари по окупантах

Українські військові знищують живу силу ворога.

"Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала вісім ударів по районах зосередження окупантів, а також три удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів. А наші ракетники та артилеристи уразили 10 районів зосередження живої сили, одну позицію протиповітряної оборони та три склади боєприпасів противника", — йдеться у повідомленні.

Генштаб повідомляє, що для посилення контрдиверсійних заходів на тимчасово зайнятих територіях Херсонської області противник направив туди близько 200 військовослужбовців росгвардії. Їх розселили на території бази відпочинку "Чайка" в населеному пункті Лазурне, а для безпеки окупантів  у селищі обмежено пересування місцевих жителів.

Атаки окупантів

Генштаб повідомляє, що протягом 12 лютого підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Гряниківка Харківської області; Кремінна і Білогорівка на Луганщині; Виїмка, Федорівка, Васюківка, Бахмут, Іванівське і Кліщіївка Донецької області та Залізничне на Запоріжжі.
Водночас противник завдав чотири ракетні удари та здійснив 85 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Високою залишається загроза подальших російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

Раніше повідомлялось, що російські терористи почали частіше атакувати територію України дронами-камікадзе. Головна мета — дослідження роботи українських систем протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.02.2023 07:33