Фото: скріншот з відео

Українські міста схожі на Хіросіму: Зеленський звернувся до народу Японії

Українські міста, які зруйнували російські військові, схожі на Хіросіму, яка пережила атомне бомбардування під час Другої світової війни. Попри це, українці мріють повернути і відбудувати усі тимчасово захоплені населені пункти.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час звернення до народу Японії.

Глава держави зазначив, що Хіросіма змогла відновитися після жахливої трагедії. Українці мріють теж відновити зруйновані війною міста та села.

"Хоч ворог застосовує не ядерну зброю, руїни наших міст, які спалені вщент російськими бомбами і артилерією, схоже на те, що я тільки що тут (у Хіросімі, — ред.) бачив. Ми мріємо повернути наші території, як повернули наші північні території, які були окуповані Росією. Ми маємо повернути і східні, і південні території. Ми мріємо повернути наших людей, які в російському полоні — військовополонені, цивільні дорослі та вкрадені діти. Ми мріємо перемогти і мріємо повернути мир після перемоги", — заявив президент.

Нагадаємо, саміт формули миру за ініціативи України може пройти у липні 2023 року. Від початку повномасштабного вторгнення Росії мине 500 днів. Зеленський наголосив, що Україна розробила формулу миру таким чином, що кожен її пункт був підтриманий резолюціями ООН. За словами глави держави, "кожен у світі може обрати собі той пункт, який здатен допомогти реалізувати".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 21.05.2023 15:40