Фото: Генштаб ЗСУ

Українські військові просунулися на 10 км углиб Бєлгородської області Росії, — The Washington Post

Збройним силам України вдалося зайти вглиб Бєлгородської області Росії на 10 кілометрів. Однак там, на відміну від Курської, бої були запеклими.

Про це повідомило видання The Washington Post із посиланням на трьох українських військових.

За інформацією військовослужбовців, вони зайшли на Бєлгородщину посеред білого дня на бронетехніці. Кордон військовослужбовці перетнули у районі села Колотилівка, де раніше відбувався обмін військовополоненими.

Проте, як зауважили військовослужбовці, війська країни-агресорки на Бєлгородщині, ймовірно, були готовими до вторгнення, адже  територія була щільно замінована й захищена протитанковими укріпленнями "зуби дракона". До того ж перетнувши кордон сили України майже одразу потрапили під інтенсивний обстріл артилерії, безпілотників та авіаційних бомб.

Водночас українські воїни наголосили, що навіть попри опір окупантів ЗСУ вдалося просунутися приблизно на 10 кілометрів, захопивши покинуті позиції російських військ.

Крім того, боєць з позивним "Хакер" розповів журналістам, що вся його група була поранена в день прибуття. Обстріл був настільки інтенсивним, що вцілілим бійцям довелося кілька днів ховатися в російських окопах, поки вранці 15 серпня не прибула броньована машина, щоб евакуювати їх для надання медичної допомоги.

Натомість влада РФ офіційно не визнає прориву кордону у Бєлгородській області.

Нагадаємо, авторитетні західні аналітики дійшли висновку, що навіть попри те, що в минулому російські добровольчі підрозділи вже перетинали кордон Росії, теперішнє вторгнення в Курську область є одним із найбільших транскордонних нападів на Російську Федерацію та відчутним ударом по престижу диктатора Володимира Путіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.08.2024 19:35