Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Великий удар по престижу Путіна: західні ЗМІ оцінили наступ українських сил на Курську область

Навіть попри те, що в минулому російські добровольчі підрозділи вже перетинали кордон Росії, теперішнє вторгнення в Курську область є одним із найбільших транскордонних нападів на Російську Федерацію.

Такий висновок зробили аналітики авторитетного видання Politico.

"Вторгнення в Курську область Росії, про яке повідомляється цього тижня, є одним із найбільших. Воно також є першим, в якому, очевидно, брали участь регулярні українські війська — і викликало найбільшу тривогу в Кремлі", — зазначили журналісти.

Вони додали, що наступ на Курську область став великим ударом по престижу Путіна, який намагався захистити російську громадськість від наслідків розв'язаної ним війни.

Аналітики Politico акцентували, що протягом останніх тижнів російські війська повільно, але впевнено наступають на Україну на східному фронті, а також ведуть наступ у напрямку Харкова. Однак через наступ на Курську область Росія може перекинути солдатів з інших фронтів на захист власне Росії.

Як відомо, кремлівський диктатор Володимир Путін 7 серпня визнав, що українські воїни проводять спецоперацію на території Курської області. При цьому він заявив, що Сили оборони України нібито ведуть вогонь по цивільних об'єктах.

Нагадаємо, що посадовці США хочуть зв’язатися з українськими колегами. Вони намагатимуться з’ясувати обставини того, що відбувається в Курській області Російської Федерації. Водночас речник Європейської комісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано на тлі подій у Курській області Росії заявив, що Україна має право на самозахист, зокрема, удари по російській території.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.08.2024 21:15