Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

У США та ЄС відреагували на події в Курській області

Посадовці Сполучених Штатів Америки хочуть зв’язатися з українськими колегами. Вони намагатимуться з’ясувати обставини того, що відбувається в Курській області Російської Федерації.

Про це повідомив Bloomberg із посиланням на заяву координатора зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джона Кірбі.

За його словами, посадовці США "зв'яжуться з українськими колегами, щоб отримати трохи краще розуміння" ситуації в Курській області.

Він додав, що в цьому зв’язку американська сторона не змінила своєї політики щодо дозволу Україні використовувати американську зброю "для боротьби з безпосередніми загрозами через кордон".

Своєю чергою речник Європейської комісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано на тлі подій у Курській області Росії заявив, що Україна має право на самозахист, зокрема удари по російській території. За його словами, згідно з міжнародним правом, Україна "має законне право захищатися, зокрема, завдаючи ударів по агресору на його території".

"Європейський Союз продовжує повністю підтримувати законне право України на захист від російської агресії та її зусилля з відновлення суверенітету і територіальної цілісності", — додав речник Єврокомісії.

Як відомо, у вівторок, 6 серпня, росіяни повідомили про спроби України прорватися на територію Курської області Російської Федерації.

Нагадаємо, кремлівський диктатор Володимир Путін у середу, 7 серпня, визнав, що українські воїни проводять спецоперацію на території Курської області. При цьому він заявив, що Сили оборони України нібито ведуть вогонь по цивільних об'єктах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.08.2024 19:30