Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Російська влада вивозить жителів прикордоння після доповіді Путіну про ситуацію у Курській області

Російському диктатору Володимиру Путіну вночі 7 серпня доповіли про нібито атаку безпілотниками та ракетами Курської області. У результаті з прикордонних територій країни-агресора почали евакуйовувати людей.

Про це у Telegram-каналі повідомив виконувач обов’язків губернатора Курської області Російської Федерації Олексій Смірнов.

За словами посадовця, регіональний оперативний штаб в Курській області працює цілодобово, а обстановка у регіоні нібито контрольована. 

"Організували вивіз жителів з територій прикордоння, що обстрілюються, підготували пункти тимчасового розміщення та забезпечили їх усім необхідним, працюють психологи. У регіон виїхали медики з Москви та Санкт-Петербурга, федеральний центр виділяє Курській області додаткові кошти та іншу допомогу", — йдеться у доповіді Смірнова.

Чиновник також наголосив, що вночі телефоном доповів оперативну обстановку главі Кремля Володимиру Путіну, який нібито "тримає ситуацію на особистому контролі". 

"Президент наголосив, що підтримка нашому регіону буде надана у всіх напрямках", — додав Смірнов.

Своєю чергою в російському міноборони заявили про бої в районах Курської області, що безпосередньо примикають до російсько-українського кордону, і що начебто росіяни "не допустили просування противника вглиб території".

Нагадаємо, вранці 6 серпня російські ресурси та місцева влада країни-агресора повідомили про прикордонні бої, які точаться в Курській області РФ біля російських сіл Курилівка та Гончарівка. Так звані "воєнкори" повідомляли, що "тривають бої на кількох ділянках державного кордону", а основні події відбуваються в районі населеного пункту Суджа.

Згодом міністерство оборони Росії офіційно звинуватило Збройні сили України у спробі прориву та атаці російських позицій у Курській області.

Водночас українська сторона наразі офіційних коментарів щодо ситуації у Курській області РФ не дає. Натомість джерела видання NV у розвідці повідомили, що до "прориву" в Курській області точно не залучені бійці Російського добровольчого корпусу, які воюють у складі ЗСУ.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.08.2024 14:09